2020. november 4., szerda

Még több újdonság

Október végén jelent meg a következő cikk a Cell Press oldalán, akiknek hivatásuk az, hogy inspiráló tudományos eredményeket publikáljanak. A cikk elérhetősége: Trained Immunity

A "trained immunity" fordítása a "képzett immunrendszer" vagy "edzett immunrendszer", ahol is a velünk született immunrendszert próbálják megtanítani arra, hogy vegye fel a harcot a betegségekkel szemben.

A másik cikk ennek kapcsán: training-the-innate-immune-system-to-fight-cancer.html

Ebben is ugyanezt az eredményt írják le, hogy egy nanobiológia gyógyszert kísérleteztek ki, aminek célja, hogy a velünk született immunrendszert tanítsa be arra, hogy megtámadja a rákos sejteket (és egyéb fertőzéseket). Jelenleg ezek a tesztek nagyon korai fázisban vannak, melanoma sejtekkel fertőzött egerekkel kísérleteznek, tehát még legalább 3-4 év mire humán alanyokat vonhatnak be.

A Nivolumab gyógyszer, amit a kísérleti kezelésben kaptam, és a Brentuximab nem a velünk született immunrendszert, hanem a szerzett immunrendszert  (adaptív immunrendszert) hívja segítségül (és a T-sejteket) a limfóma leküzdéséhez. Kicsit bővebben az immunrendszer működéséről: lenyugozo-immunrendszer.html vagy immunrendszerunk_fontos_titkai/20180628162314

Őszintén remélem, hogy lesz alkalmam még többet olvasni erről a kutatásról, sőt nagyon remélem, hogy megoldást fog kínálni a limfóma hosszú távú féken tartására is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése