2016. május 15., vasárnap

Pünkösdi mulatságok

Az este bulizni voltunk a kollégákkal, egy kis vacsora és retro disco kerekedett ki belőle. Az elmúlt hetek stresszelése után jól esett egy kis feszültség oldás! Mert nem mondhatom, hogy mostanában nyugodtan tudok aludni. A március végi megbetegedésem 6 hétig elhúzódott, több típus, doboz antibiotikum és sok-sok házi praktika segítségével (gyömbér tea, kamillás ülőfürdő, sós vizes lábáztatás) harcoltam a vesegyulladással, különböző fájdalmakkal. A vérképem a múlt hétre állt helyre, indult vissza a normál tartományba. A munkahelyemen történő változások is megviselenek, valószínűleg ez is rásegített a lassú regenerálódásra.

Közben megy az idő, mennek az infúziók folyamatosan. Mindenféle cikk jelenik meg ezzel kapcsolatosan, akit érdekel, aki érintett a témában, az most már Opdivo néven keresse a Nivolumabot, ez lesz a becsületes neve, kereskedelmi forgalomban. Írják, hogy Amerikában már megkapta a jóváhagyást klasszikus Hodgkin limfómába, hogy most az európai gyógyszer ügynökségnek is benyújtották a jóváhagyási kérelmet, írják a reagálási százalékokat és a jelenleg folyó kísérlet eredményét nemsokára publikálni fogják.

Személy szerint roppant módon örülök a hírnek, remélem hamarosan itthon is használni kezdik Hodgkinra. Mert Melanómára itthon már másfél éve tesztelik.... nem tudom, hogy azzal hol tartanak, milyen eredményekkel. A külföldi tanulmányok olyat is írnak, hogy az első kísérleti betegek 34%-a már több, mint 5 éves túlélési időt mutat!

Legyen ez a mai nap kívánsága, ebben a szürke, esős májusi napon, hogy a hosszú távú túlélők köze tartozzak!

Virágokat kaptam ☺ hugom első rózsái a viràgos kertjéből és Ági gerberái

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése