2014. február 21., péntek

Visszajött

Sajnos most már 2 hete tudjuk, hogy a betegségem visszatért. A magas vérsüllyedés, a tumormarker (TARC) erre utaltak, ezért gyorsan intéztek egy PET/CT vizsgálatot is. Megjött ennek is az eredménye, egyértelmű a diagnózis. 

Első lépések közé tartozik, hogy megnézik Anyukámat és a testvéremet, melyikük csontveleje lehet alkalmas az allogén transzplantációhoz. Hála ez Égnek, ezt vérvételből meg tudják állapítani!

Az OEP felé beadták a kérelmet egy Brentuximab nevű immunterápiás szerre, mert jelen pillanatban nem támogatott még kis hazánkban az alkalmazása. Reméljük, méltányossági alapon megkapom. Azt még nem tudjuk, hogy szükséges-e kombinálni kemoterápiás szerekkel, majd a PET/CT elemzése után megmondja az orvosom.

Az mindenesetre egyértelműen látszik, hogy a májkapuban van a probléma, de ezekből a latin szavak zagyvalékából nem tudjuk kivenni, mekkora is. 

Még az én lelkem sem tisztult le a rengeteg új hírtől, feldolgozása gyötrelmes napokat vesz igénybe.

2 megjegyzés:

  1. Szia Regi! sokat gondolok rád, és szorítok Neked. Kitartást, nagy erőt sugárzol minden sorstárs számára. Puszi Neked és a családodnak is .
    Ildi

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen Ildi! Puszillak

    VálaszTörlés