2018. október 3., szerda

Nobel-díj

Egy ideje sejtettem már, hogy az immunterápia megoldás lehet végső stádiumú rák kezelésére. Lassan 4 éve kapom ezt a terápiát a kölni kórházban, és azon szerencsések között vagyok, akiknél hatásos! Az elsők között engedélyezték a Nivolumab (Opdivo), az ipilimumab (márkanév Yervoy), és pembrolizumab (Keytruda) használatát az emberek gyógyítására. Természetesen itt is vannak mellékhatások, amik páciensenként változnak, ugyanúgy mint kemoterápiában vagy sugárterápiában. Arról sincs túl sok információ, hogy milyenek a hosszútávú hatások, mert ez jelenleg is tesztelés alatt van.  

Hálás köszönet érte ezeknek a tudósoknak akik ezt felfedezték, dolgoztak rajta és végre a munkásságukat is elismerték a napokban (arról nem is beszélve, hogy eddig mennyi ember életét hosszabbították meg):



Vajon a világ meghallja ezt a nagyszerű dolgot egyáltalán? Vagy csak azoknak a figyelmét kelti fel, akik rákkal küzdenek? Pedig lassan minden család érintett a témában .... mindig az a szlogen jár a fejemben, hogy együtt erősebbek vagyunk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése