2018. május 27., vasárnap

Barangolások

Amikor időnk engedi, megpróbáljuk felfedezni új lakókörnyezetünket. Férjem hétközben dolgozik, hétvégén ugyan szabadok vagyunk, viszont havonta 2 hétvégén meglátogatjuk a szüleinket. A maradék 2 hétvégén téli időszakban nagy túrákat tenni nem lehet, nyáron pedig több elfoglaltság adódik a ház körül. 

Legutóbbi hétvégén Húgom látogatott meg minket, akivel felfedeztünk egy nagyon szuper fagyizót Balatonmáriafürdőn (aki arra jár, térjen be a Florida fagyizóba és kóstolja meg a kreálmányaikat). Néhány kép erről a part menti településről:




Utunkat Keszthelyre folytattuk tovább, erősen szimpatikus város számomra, a végén még megkedvelem :) Ha nagybevásárlást akarok intézni a téli időszakban, szívesen ugrunk át ide; nyáron pedig a fantasztikus sétányával teljesen olyan emlékeket idéz bennem, mintha Balatonfüreden járnék:





A pünkösdi hétvégén meglátogattuk a somogyvámosi Krisna-völgyet is. Mindenkinek ajánlom, aki nem zárkózik el más népek vallásától, hogy menjen és látogassa megy ezt az öko-völgyet. A szentélyhez felfelé sétálva nemcsak a friss levegő és a végtelen nyugalom járja át az embert, hanem páratlan szépségű bordó, hagymakupolás építmények teszik még vonzóbbá a zöld tájat a szemünknek. 




A szentélyben a Krisna-völgy háziasszonyát volt szerencsénk meghallgatni, Ő kalauzolta a cipő nélkül, papucsban / mezítláb tipegő csoportunkat, szavain utána még napokig gondolkodtam (békéről, elfogadásról, az emberi lélek és test viszonyáról). 



Lassan a Balaton is megtelik újra élettel, a pünkösdi hétvégén kimondottan sokan voltak a fonyódi piacon és a környékben. A bátrabbak már hetek óta bemerészkednek a tóba fürödni, én viszont lelkesen várom azt, amikor a víz hőmérséklete elhagyja a 25 fokot. Tavaly is füredtem kábé kétszer! A szeplőim is már ezrével előjöttek, a bőröm piros a naptól - csalhatatlan jele, hogy itt a nyár. Kertemben virágot bontott az első rózsa, azóta már a többi is lelkesen követte:


Arról meg ne is beszéljünk, hogy a szomszéd kertjében a cseresznye milyen szépen érik, csak úgy hívogatja a tekintetemet a pirosló termés:


Ugye, hogy milyen szép?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése