2014. július 11., péntek

Kórházban már egy hete...

Múlt héten pénteken bejöttünk ellenőrzésre és maradásra bíztattak az eredményeim alapján. Akkor még csak a fehérvérsejt számom volt nullácska, de másnapra a trombocitáim is elérték ezt az értéket. Azóta ez a két érték változatlanul nem emelkedik.

Az első napokban még lázas sem voltam, de hétfőn elért ennek is a végzete: először csak ugrált ide-oda és utána begorombult, elindult. Rendszabályozásképpen kaptam antibiotikumot, amit naponta háromszor kapok továbbra is: reggel, délután és éjfélkor.

Kaptam már több zacskó trombocitát, két egység vért - hála kollégáimnak, akik elmentek vért adni (névreszóló véradás keretében). Így most van...

A hangulatom az változó: egyik nap nagyon jó kedvem van, aztán másnap reménykedek, hogy elindulnak a sejtszámok felfelé és mindig, amikor elmondják, hogy ma sem jó az eredmény, akkor elkenődök. Kiül az arcomra a csalódottság, van aki ezt utálatként veszi - hát egészségére, ha ennyit nem ért meg, hogy milyen bonyolult dolog a női lélek, főleg egy beteg nő lelke: IGEN, reménykedek minden nap és az aznapi rossz hír hallatán SAJNOS picit megtörik ez a fránya lelkem.

Családom jár hozzám egyesével látogatni, beöltöznek maszkba, cipőre zacskót húznak, amikor bejönnek. Aranyosan hoznak egy nagy fazék levest, amiből én a legjobb esetben is egyszerre meg tudok enni 6 kanállal.

Kívánom a Jamnica vizet (pedig szénsavmentes lúgos vizet iszom a hétköznapokban), kívánom a sós ropit. Van bébinek való italom is, a változatosság érdekében.

Hogy mit csinálok? Van, amikor rá se nézek a számítógépre, kiolvastam a Csokoládé trillógia harmadik kötetét, ha értelmesebb műsort találok a tévében, elbambulom. A nővérek is maszkban jöhetnek be hozzám, figyelni kell, nehogy elkapjak valami fertőzést.

Mondták, hogy hosszú citopéniára kell számítani, így hívják ezt az állapotot, amikor elmászik a vérkép kezelés után. Nagyon hiányzik az otthonom, hogy nem ehetek friss gyümölcsöt. A családtagok is csak kicsit lehetnek itt, nem szabad kockáztatni. Igyekszem áttörölgetni mindent, amit behoznak, lemosni a külső csomagolásokat. ROPIT eszem ropival és SZŐLŐCUKROT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése