2010. október 22., péntek

2009 Május

Tűszúrásos biopszia patológiai lelet: a kenetben vegyes lymphoid sejtpopuláció látható... vélemény: a cytológiai kép nyirokcsomógyulladás mellett szól, elsősorban toxoplasma fertőzés jön szóba, de macskakarmolási betegség, tularaemia, gombás fertőzés is kizárandó, ill. serológiai megerősítés szükséges.
Malignitás (rosszindulat) nem bizonyítható.

A következő vérvétel kizárta az itt felsorolt lehetséges problémákat. Következett a mintavétel a most már jobb oldalon is jelentkező nyirokcsomókból: egy péntek délelőtt helyi érzéstelenítéssel szépen kimetszettek egy bucit a nyakam jobb oldaláról - sokkal jobban féltem, mint amennyire fájt ez az egész. Valahogy mindig is tartottam a kórházi kezelésektől és ez önkéntelenül most is félelmet szült bennem. Remegtem a műtőben. A műtét kezdete pedig késett, mert nem volt köpeny, kesztyű meg még néhány szükséges eszköz :-) nem tudom, hogy mások ezt hogyan élik meg, de bennem elég kellemetlen érzéseket keltett.

A fül-orr- gégész doki CT vizsgálatokat javasolt - a kórháztól kapott június végi időpontokat sikerült lerövidíteni a kollégám hathatós közbenjárásával - egy másik kórház CT gépére sikerült "betolakodni". Manapság már csak így mehetnek a dolgok? Ha van valami ismerősöd, aki ha tud intézni valamit, akkor bekerülsz előbb?? Egyébként pedig heteket vársz akkor, amikor a daganatok hétről hétre nagyobbodnak és fejlődnek a testedben? A bizonytalanság ronthatja a helyzetet?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése